KURRIKULA
KURSI: MËSO MEDITIMIN – GURU SHEKI
HYR
Text lesson

INFORMACIONE HYRËSE

  • 5 EFEKTET KRYESORE TË KËTIJ MEDITIMI

1. Rregullon dhe balancon proceset fiziologjike deri në nivelin elementarë, duke ndihmuar detoksinimin e suksesshëm të organizmit.

2. Përmirëson metabolizmin qelizorë dhe raportin me ate që ndodhë në brendinë tonë, duke harmonizuar sistemin e aktiviteteve më vitale të trupit.

3. Fuqizon dhe qartëson komunikimin me trupin energjetik, kështuqë me të edhe ekuilibron shüerndarjen e energjisë nëpër tërë trupin tonë.

4. E forcon vetëdijen e të qenurit nën ombrellën e një sistemi mbrojtë të jashtëzakonshëm dhe preciz, kështuqë më tepër mendojmë për shëndetin, sesa për sëmundjen.

5. Ndihmon rregullimin e gjendjes hormonale, duke suportuar prodhimin e hormoneve të rëndësishme për shëndetin tonë, si dopaminën, serotoninën dhe disa të tjerë.

  •     KUSH MUND TA PRAKTIKOJ KËTË MEDITIM?

1. Të gjithë ata që kanë nevojë për forcimin e sistemit imunitarë dhe të koncentrimit.

2. Të gjithë ata që shpesh preken nga sëmundje të ndryshme, si dhe sëmundjet sezonale.

3. Ato të cilët duhet të parandalojnë përhapjen e ndonjë sëmundje, nga e cila kanë vujatur apo kanë qenë të rrezikuar më parë.

4. Ky meditim është dedikuar për të gjitha moshat dhe gjinitë që nga mosha 7 vjeçare, nëse kanë probleme me pagjumësinë, lëkundjet emocionele si dhe ata që vuajnë nga mungesa e vetëbesimit dhe vetëvlerësimit.

5. Të gjithë ata të cilat duan ta stabilizojnë sistemin e tretjes, të frymëmarrjes dhe të atij nervorë, si dhe përmirësimin e shqisave të perceptimit.

  • Natyrisht benefitet që dalën nga praktikimi i rregullt i këtij meditimi janë të shumta, duke përfshirë këtu edhe parandalimin e sëmundjeve të rënda të civilizimit modern, siç janë çrregullimet kardioovaskulare, diabeti, kenceri, depresioni, etj.